Stifinderne 1953 - 2003

 

Det er vist ikke længere nogen hemmelighed at Stifinderne til næste år har 50 års jubilæum, men hvordan startede det egentlig, og hvordan er vi havnet der, hvor vi er i dag.

Den første spejdertrop i kommunen hed Kastrup-Tårnby Trop. Som navnet fortæller optog man drenge fra både Kastrup og Tårnby, men kun drenge, pigerne havde deres egne troppe.

Under den 2. verdenskrig og årene umiddelbart derefter blev der født mange børn i Danmark. For at skaffe plads til de unge familier blev der bygget mange nye boliger blandt andet i Kastrup og Tårnby. Derfor steg antallet af børn og unge i Kastrup og i 1953 var der så mange spejdere i Kastrup-Tårnby Trop at man kunne starte en ny trop. Den nye trop kom til at hedde STIFINDERNE.

Stifinderne boede de første år sammen med Kastrup-Tårnby Trop i deres hus i Anlægget Kastrup Fremme. Anlægget Kastrup Fremme er den lille lund, der ligger mellem Oberst Kochs alle og Th. Philipsensvej. Dengang var Lunden, som den også kaldtes meget større end den er i dag, så der var god plads til spejderarbejdet.

Derefter havde Stifinderne i nogle år til huse i en lade på Nordmarksvej på hjørnet af Syrefabriksvej, der hvor Vægterparken ligger i dag.

I slutningen af halvtredserne flyttede Stifinderne til deres eget hus i Lunden. Stifinderne var således i mange år naboer til Kastrup-Tårnby Trop. Det er måske lidt mærkeligt at tænke på at to spejderhuse lå sådan lige ved siden af hinanden, men sådan var det dengang og for det meste fungerede det ganske udmærket. I slutningen af tresserne skulle Lufthavnen (igen) udvide og Stifinderne stod nu og manglede et sted at bo. Som en slags held i uheld var Richard Løvehjerte Trop på Gl. Kirkevej tæt ved at lukke, så Stifinderne overtog resterne af Richard Løvehjerte Trop og flyttede til Gl. Kirkevej.

Kort efter at Stifinderne var flyttet til Gl. Kirkevej begyndte et samarbejde med pigerne i Tårnby Trop. De havde til huse længere ned af Gl. Kirkevej bag Lille Kastrupgård (overfor fritidshjemmet), men da de blev “hjemløse” i 1972, flyttede de sammen med Stifinderne, og de to grupper blev kort efter slået sammen. Siden 1972 har Stifinderne været en blandet gruppe med både drenge og piger.

I 1996 var den gal igen. Stifindernes hus på Gl. Kirkevej måtte vige pladsen for Øresundsforbindelsen. Efter et år som “gæster” hos de grønne spejdere på Listedvej, kom Stifinderne igen under eget tag i det hus, hvor vi bor i dag.

 

Tilbage