Nyheder

Seneste nyt

 

25. December, 2010

Og det skete i de dage

At en lille redutør rejste rundt

Og afleverede en CD

 

Ikke en hvilken som helst CD – næ, nej – en CD sprængfyldt med billeder fra Juniorernes Divisions Turnering (77 styk) og fra Nisseturen (235 styk) samt en opdateret liste over de anvendte spejdernavne.

 

Alt i alt en lille upload på ca 1 Gb .... Det tar’ altså lige lidt tid at få lagt så meget online – men nu er det der. Check Galleriet og navneoversigten.

 

Glædelig Jul og Godt Nytår til alle der måtte komme forbi Stifinderne.Net

 

/Frank

 

 

9. August, 2010

Minierne har ikke bare sendt en historisk stor opdatering til Galleriet – nu har de også sendt en dagbog fra deres sommerlejr. Herlig læsning.

 

/Frank

 

 

4. August, 2010

Nu begynder vi at kunne se enden på arbejdet med aktivitetspladsen. Der er gravet, kørt grus, stampet, rettet af, og de første sten er lagt. Vores mål er at få lagt resten af stenene inden spejderaktiviteterne i hytten starter igen, derfor prøver vi at få lagt de sidste sten – torsdag den 5. august. Vi starter kl. 18, men du er selvfølgelig også velkommen senere.

 

 Med spejderhilsen

 

Stifinderne

 

 

30. Juli, 2010

Efter en kort pause er vi igen i gang med arbejdet på aktivitetspladsen foran Bjerrehus. Der er gravet ud og lagt grus, så nu er vi klar til at lægge sten på. Det begynder vi på tirsdag den 3. august kl. 18,30.

 

Med spejderhilsen

 

Stifinderne

 

 

12. Juli, 2010

SÅ ER VI I GANG.

 

Så er arbejdet med at lave aktivitetsplads langs ”Bjerrehus” og op til hytten i gang. I løbet af et par aftener i uge 27 har Martin, Christian, Jacob, Jack, Claus og p fået gravet af, så vi klar til at lægge grus ud. Gravearbejdet har bragt en del spændende ting op til overfladen. Ud over rester af byggematerialer, der også indbefatter et 60 cm. beton brønddæksel, så har vi bl.a. fundet gamle flasker, dørhåndtag og låget til en ”Madam Blå”.

 

Inden vi lægger grus ud skal vi have sikret ”Bjerrehus” mod overfladevand og vi skal have rettet brønde op ved huset, ligesom vi skal have styr på niveauet op mod hytten. Vi skal også have lagt den opgravede jord rigtig på plads, så vi kan få afsluttet bålpladsen på en god og pæn måde.

 

Vi arbejder videre onsdag den 14. juli kl. 19, så hvis du kan afse et par timer, er du meget velkommen.

 

Du kan følge med i arbejdet har på hjemmesiden, hvor vi også vil indsætte kommende arbejdsdage.

 

 

Med spejderhilsen

 

Stifinderne

 

 

5. Juli, 2010

Hurra – Hurra – Hurra !

 

Spejderliv er friluftsliv hele året. Det er et slogan, vi hos Stifinderne lever efter, men vejrliget i Danmark kan forår og efterår forvandle udendørsarealerne til noget af en mudret oplevelse.

 

For hele året at kunne gennemføre vores udendørs spejderaktiviteter på en fornuftig og forsvarlig måde, har det længe været et ønske at få etableret en armeret udendørs aktivitetsplads.

 

Derfor ansøgte Stifinderne i foråret Folkeoplysningsudvalget i Tårnby Kommune om penge til materialer så vi kan få lagt fliser fra hytten og ned langs ”Bjerrehus”

 

Vi har nu fået svar og Stifinderne har fået penge til projektet.

 

Vi skal således ikke ud og skaffe penge, men vi har brugt for nogle flinke og aktive mennesker, der har mod på og lyst til at give en hånd med at få gravet af og lagt grus og fliser.

 

Arbejdet skal udføres i løbet af sommerferien, da vi kun har pengene frem til august.

 

Hvis du kan afse en aften eller to i løbet af juli eller august, så hører vi gerne fra dig. Kontakt os på stifinderne@stifinderne.net

Du kan gå ind på gruppens hjemmeside og se hvornår der er aftalt arbejdsaftener

Vi har lige nu aftalt arbejdsaftener den 6., 8. og 15. juli alle dage kl. 19.

 

På gensyn!

 

Med spejderhilsen

Stifinderne.

 

 

24. Marts 2010

Reduktionen har været igang igen – denne gang har de både sørget for nogle flotte billeder fra Fællesturen 2010 OG også lavet en samlet oversigt over de spejdernavne der p.t. bruges i Stifinderne – flot service.

 

Bijou er altså et flot spejdernavn J

 

/Frank

 

 

8. Februar 2010

Så skete der endeligt noget som bare skulle ind under Nyheder – Årsbogen for 2009/2010 (2 Mb pdf) er landet !

 

Se den i farver fremfor i sort-hvid – flotte billeder etc.

 

Husk også at checke SnikSnak – langt de fleste nyheder dukker nemlig op i den sektion – og du kan selv bidrage !

 

/Frank

 

 

15. Juli 2009

Blå Sommer er startet !!!

 

Klokken MEGET tidligt imorges var der afgang til Kliplev og Blå Sommer. Det første billede er allerede modtaget og kan naturligvis ses i Galleriet.

 

Kom tilbage - der vil løbende blive tilføjet billeder.

 

/Frank

 

 

22. Juni 2009

Hu Hej hvor det går :)

 

Vi nærmer os Blå Sommer - og der er nu kommet praktiske informationer angående lejren, lommepenge, mobiltelefoner og ikke mindst hvor og hvornår alle deltagere skal mødes til afgang mod lejren. Check Blå Sommer.

 

Der er også kommet billeder fra Divisionsturneringen, Familie dagen og Korsvejsmarkedet. Check Galleriet.

 

Og for lige at runde det hele af - der er yderligere billeder fra Familie dagen til dem der bruger Facebook - tilmeld dig gruppen "stifinderne.net" og se de billeder Mark og lagt ud.

 

/Frank

 

 

6. Juni 2009

Efter en en Æv-Æv oplevelse med en billed CD der ikke kunne læses fik jeg tilgengæld 2 CD'ere iaftes - Pinseturen og Skæg og Blålys med 73 henholdsvis 61 billeder. Tak til vores evigt aktive hus-fotograf !

 

Check Galleriet.

 

/Frank

 

 

28. April 2009

Nu går det stærkt - Reduktionens udsendte afleverede en stak billeder fra Miniernes weekendtur og også fra Pandaløbet !

 

Check Galleriet.

 

/Frank

 

 

27. April 2009

Så er det nye nummer af Stifinderen på gaden - inklusive en tilmeldings-kupon til Pinse turen.

 

Hvad venter du på ? :)

 

/Frank

 

 

26. Februar 2009

Den evigt aktive hus-fotograf har atter slået til ... undskyld :) - denne gang med en flot samling billeder fra Fastelavn 2009. Du kan naturligvis også finde dem i Galleriet.

 

/Frank

 

 

31. Januar 2009

Det er stort, det er flot, det er forrygende interessant – lederne og reduktionen har produceret Stifindernes Årsbog for 2009 (2,2 Mb pdf) – dvs en gennemgang af alt hvad der er sket i årets løb.

 

Men det bliver større, flottere og endnu mere interessant – der er også en invitation til kombineret Rådsmøde, Fastelavn og Tænkedag (pdf) som i år afholdes d. 21. februar – naturligvis i Huset. Invitationen indeholder også en tilmeldingskupon du selv kan udskrive så du undgår at ødelægge den trykte version der kommer med næste nummer af Stifinderen.

 

/Frank

 

 

5. Januar 2009

Så sker der endeligt noget igen.

 

Stifinderen for januar 2009 er på ”gaden” – læs den online før den overhovedet har ramt papiret !

 

Blå Sommer nærmer sig og tilmeldingskuponen, priser etc er begyndt at dukke op. Følg med – og sørg for at tilmelde dig i god tid – det bliver kanon !

 

/Frank

 

 

29. November  2008

Jamen så fik jeg jo de billeder fra Julemarkedet som Jette havde lovet i SnikSnak.

 

De ligger naturligvis i Galleriet – 48 meget flotte gengivelser af en herlig – og kold – dag :)

 

/Frank

 

 

8. November  2008

Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra kejser Augustus om at holde folketælling i hele verden.

 

Det sker jo hvert år – Julen nærmer sig ! Og den indledes naturligvis absolut bedst og suverænt ved at besøge Stifindernes Julemarked søndag d. 23. november – der er cafe, lotteri, salg af juletræer og meget mere. Se invitationen. Spred rygtet. Tag far, mor, bedstefar og alle andre du kender med – det bliver suverænt !

 

Og så kan hus-fotografen jo passende både tage suveræne billeder og holde folketælling – dog kun i Huset :)

 

/Frank

 

 

4. November  2008

Som en naturlig konsekvens af at Stifinderen nu er online er Kalenderen fjernet. Som p. bemærkede – det giver ikke mening at holde 2 kalendere opdateret – og han skulle jo vide det idet det var hans opgave :)

 

I samme efterårs-oprydnings-ånd er linket til Dagbogen fjernet. Jette har været aktiv med at skrive fra 2 sommerlejre – men det var så også det. Altså ikke ligefrem det mest benyttede link på siden. Men måske dukker Dagbogen op igen med Blå Sommer 2009 ? Det siges at der vil være fuld netværks dækning på lejren så måske nogen tog en bærbar PC med ? Tror dog ikke det vil være en del at standard-pakkelisten ...

 

/Frank

 

 

3. November  2008

Stifinderen, November 2008 er på gaden – og naturligvis også online :)

 

/Frank

 

 

20. Oktober  2008

“The Bjerre’s” – også kendt som Reduktionen – også kendt som Hus-Fotograferne – også kendt som Jette & Flemming – har slået til igen – et helt forrygende sæt af billeder – men ikke bare 1 sæt – nej, 2 sæt sørme.

 

Billeder fra både gruppe-teltturen i september og Mikro-Mini Divisionsturen i oktober. Kan det blive meget bedre ?

 

Billederne findes naturligvis i Galleriet.

 

/Frank

 

 

29. September  2008

Ryd forsiden ! Fantastiske nyheder !

 

Vores hæderkronede gamle måneds-blad “Stifinderen” er rykket online ! Ikke som en erstatning af den trykte version – men som et supplement.

 

Og for lige at demonstrere hvor effektivt det er så udkommer den elektroniske version af Stifinderen for Oktober, 2008, faktisk IDAG ! Ja, du læste rigtigt – du kan allerede nu læse oktober-bladet – og det har ikke kostet eet eneste træ livet – eller porto – eller ... :)

 

Tak til reduktionen for at finde en løsning der gør det muligt at bringe Stifinderen online.

 

/Frank

 

 

 

27. September  2008

Så er nedtællingen til Blå Sommer 2009 startet. I skrivende stund er der 291 dage til det går løs på Stevninghus.

 

I den anledning er der – naturligvis – kommet et nyt link i menuen til venstre – Blå Sommer.

 

/Frank

 

 

 

5. August 2008

Så kom de endeligt – de første sommerlejr billeder.

 

Traditionen tro er det familien Bjerre – eller “The Bjerre’s” som de skrev på kuverten – der er storleverandører. Denne gang knap 700 Mb - eller 236 billeder fra turen til Næsby Centret.

 

Hvis ikke du – eller dit barn – er på billederne var du/det garanteret ikke med :)

 

Udover alle stemningsbillederne er der et der viser at Fru Falmer ikke er helt sikker på det er smart at holde en levende kreps i hånden samt et der viser at selv Jette kan se brugt ud sidst på lejren :)

 

Udfra den løbende opdatering af SnikSnak direkte fra lejren samt alle billederne er det tydeligt at Mini / Junior sommerlejren var en success for alle.

 

Tak for billederne – håber der kommer flere fra de andre sommerlejre ;)

 

/Frank

 

 

 

6. Juni 2008

Her sidder man stille og roligt og nyder vejret Grundlovsdag – ind triller Reduktøsen med datter på cykler. Fint. “Værsgo – her er bladet og en CD – fortsat god dag – og arbejde” :)

 

Da vejret var – og stadig er – helt fantastisk fik jeg ikke lige lagt billederne ud straks – så med 24 timers forsinkelse – hermed billeder fra både arbejdsdagen ultimo maj og Skæg og Blå Briller arrangementet primo juni.

 

Tak til fotografen !

 

p. har også sendt en opdateret kalender for juni/juli samt en opdateret oversigt over kommende aktiviteter – kom ikke og sig der ikke sker noget på Stifinderne.Net :)

 

/Frank

 

 

 

3. Maj 2008

Som de fleste nok ved er det idag – faktisk lige NU – at Amagermarchen 2008 afholdes.

 

Som det første medie i Danmark kan vi her bringe fotorealistisk dokumentation for at Stifinderne igen iår er repræsenteret. Ikke så mange denne gang – men vi er der !

 

/Frank

 

 

 

28. April 2008

Som Charlotte allerede har gjort os opmærksom på vandt Stifindernes Juniorer årets divisionsturnering og Pandaløbet.

 

p har så efterfølgende indsendt nogle billeder der viser de stolte vindere – og deres stor-smilende ledere :)

 

Tillykke !

 

/Frank

 

 

 

4. April 2008

På en helt tilfældig søndag – 30. marts – valgte en helt tilfældig fotograf – vores husfotograf – at tage et helt tilfældigt antal billeder – 102 – som nu kan ses i Galleriet !

 

Det var helt tilfældigt rigtigt flot vejr netop den helt tilfældige søndag på Amager :) – men det henstår i det uvisse hvorfor en helt tilfældig leder vælger at møde i skoven iført hvide overtræksbukser – nok ikke det mest praktiske .... :)

 

/Frank

 

Ps – husk nu at SnikSnakke – også rødderne !

 

 

23. Marts 2008

Ok. Jeg prøvede at ændre Ordet til SnikSnak – og det var vist ikke nogen særlig succes – stort set ingen aktivitet efter det krævede login at deltage ...

 

Men så prøver vi da bare igen :) Jeg har oprettet en “ny ny” gæstebog hvor alt og alle kan skrive – uden login og uden underlige grafiske kontrol-sekvenser man alligevel ikke kan læse. Hvis det viser sig at vi begynder at få alle mulige mindre interessante indlæg vil denne kontrol dog blive indført – men nu prøver vi først uden.

 

Den “gamle nye” gæstebog findes naturligvis stadig hvis nogen vil læse de par indlæg der kom der. Tilsvarende findes den helt “gamle gamle” gæstebog også – men kun med sit fulde indhold indtil der igen skal betales. Den “nye nye” gæstebog er nemlig helt gratis !

 

Her kan du læse mere om teknikken bag Stifinderne.Net – hvis det har din interesse.

 

/Frank

 

 

 

7. Marts 2008

Postbudet kom – ikke til kaffe – men med en CD – pænt pakket sammen med marts nummer af Stifinderen. Og så ved man jo godt hvad det betyder – flere fine billeder fra livet i og omkring Stifinderne !

 

Check lige Galleriet – et helt tilfældigt Minimøde i huset og så selvfølgelig “et antal” fra det kombinerede Grupperåds- og Tænkedagsmøde. Bemærk specielt den lille fyr med en lidt stor uniform :)

 

/Frank

 

 

31. Januar 2008

Så skete der lige noget igen. Postmand-Per kom med en CD fra hus-fotografen Flemming – sådan cirka halvt fyldt med billeder – tæt på 400 Mb i runde tal :)

 

Der er billeder fra oprydningen i Huset i november 2007 og rigtigt mange fra fællesturen i november 2007.

 

Check dem lige ud – de viser hvor aktive alle i Stifinderne faktisk er – ikke blot på ture – men sandelig også når der skal gøres rent.

 

/Frank

 

 

9. Januar 2008

Først en glædelig (bag)jul og godt nytår til alle !

 

Stifindernes 2008 kalender burde nu være færdig og alle skulle have modtaget en – eller flere. Det er jo ikke nok at have een hængende på værelset – der skal også være en i køkkenet, på toilettet og i fars og mors soveværelse – ellers kunne det jo ske du glemte et møde eller en tur ?

 

Den helt nære fremtid er opdateret – og der er også en overordnet plan for 2008 her på Stifinderne.Net – hvor ellers ?

 

Og husk så lige at Stifinderne.Net også er DIN side. Hvis du har noget du gerne vil sige her og nu – brug Ordet. Hvis der er brug for en opdatering af en side – send det til mig. Og som altid modtages billeder til Galleriet med glæde.

 

/Frank

 

 

15. Oktober  2007

Efter weekendens ledermøde er der lavet nogle ændringer og tilføjelser

 

  • Menuen til venstre har fået aldersgruppe på afdelingerne
  • Links er opdateret med diverse relevante henvisninger
  • Ledernes mailliste er blevet opdateret som aftalt
  • Britt havde – til sin egen overraskelse – husket en CD med billeder fra Spejderdagen

 

/Frank

 

 

13. September  2007

Så skete der endeligt noget igen – billeder fra Spejderdagen d. 8. september fra Flemming samt de lovede ekstra billeder fra sommerlejren – fra Britt.

 

Samtidig var der et lille suk fra vores allesammens husfotograf, Reduktionsdeltager og – ikke mindst vigtigt i denne sammenhæng – Hus-vedligeholder-og-grund-opryder Flemming:

 

flamingo

 

Da det formodes de to berørte ledere ved hvem de er og hvorfor dette suk bringes skal jeg som webmaster da slet ikke bidrage til “ballen” ved at erindre Vibe og Britt om at der vistnok flyder noget flamingo rundt på grunden. Kunne aldrig falde mig ind at gnide salt i såret :)

 

/Frank

 

 

7. August  2007

Fik lige en lille plastic skive igår – håndleveret – ikke noget med ftp, email etc – rigtigt manuelt afleveret ved døren. “Far siger der er ret mange billeder på denne gang” udtalte leverandøren lidt sky – sådan er teenagere jo nogen gange.

 

Og jeg skal love for at han – og far – havde ret :) 240 flotte billeder fra årets sommerlejr – og flere er undervejs har jeg hørt ???

 

Eet af billederne er blevet til ny forside – bare lige indtil nogen foreslår et der er endnu bedre. Der er også en serie der bare bringer minderne frem – men helt ærligt – hvem har dog overbevist de to stakkels unger om at man virkeligt kan bygge en røgvender med afløbsrør ? Kunne man ikke også have frembragt en rugbrødsforlænger ? En pose med stakitfrø ? Eller 500 gr. pløkfedt ?

 

Dagbogen blev løbende opdateret – så den del var en success – men da Jette åbenbart eksisterer i en lavteknologisk virkelighed hvor en mobiltelefon er netop det – en mobiltelefon – og ikke en multimedie platform med email, kamera og WLAN / 3G opkobling måtte vi altså vente lidt på billederne :) – men det er også ok. Da de så kom kom de til gengæld for alvor – 240 styk !

 

Billederne findes naturligvis også fra Galleriet.

 

/Frank

 

 

17. Juli  2007

Så er der igen nye tiltag på Stifinderne.Net – Dagbogen – en mulighed for at opdatere alle “os andre” om livet og dagligdagen på en lejr – mens den foregår !

 

Vi starter ud med årets sommerlejr til Næsby Centret hvor der et internet adgang og dermed mulighed for at opdatere dagbogen med dagens oplevelser krydret med dugfriske billeder.

 

Jeg håber det bliver en success og har derfor allerede tilføjet Dagbogen til vores hoved menu ude til venstre.

 

/Frank

 

 

22. Juni  2007

Hold da op :)

 

Både Britt, Flemming og Jette har lige leveret nye billeder – rundt regnet 500 Mb ialt :) Har ikke lige talt dem – men der er mange og de er gode ! Check f.eks. lige det flotte ryg-motiv Vibe viser i Amager Marchen 2007 ! Flottere reklame for Stifinderne.Net skal man altså lede længe efter.

 

Der er billeder fra Amager Marchen, 5 Kamp, Blålys, Tænkedag og Fællesturen – kan det blive mere omfattende ?

 

Billederne ligger naturligvis i Galleriet.

 

Og så lige een gang til – Husk at SnikSnak’e :)

 

/Frank

 

 

1. Juni  2007

Så kom resultaterne fra Amager Marchen – check lige hvor langt de forskellige Stifindere vandrede ! Flot !

 

Resultater fra Amagermarchen den 5. maj 2007

Charmaine

12,5 km

 

Marianne

30 km

 

Henrik

12,5 km

 

Henrik

30 km

 

Sajika

10 km

 

Preben

30 km

 

Steffen

15 km

 

Mikkel

30 km

 

Allan

15 km

 

Alexander

30 km

 

Charlotte

17,5 km

 

Lene

30 km

 

Emilie

17,5 km

 

Jacob

30 km

 

Bodil

17,5 km

 

Vibe

30 km

 

Valter

17,5 km

 

p

30 km

 

Eva

17,5 km

 

 

 

Mathias

17,5 km

 

 

 

Palle

17,5 km

 

 

 

Kirsten

17,5 km

 

 

 

Ellen

17,5 km

 

 

 

Freddy

17,5 km

 

 

 

Jimmy

17,5 km

 

 

 

Camilla

17,5 km

 

 

 

Britt

17,5 km

 

 

 

 

/Frank

 

 

22. Maj  2007

Hermed 2 store nyheder :

 

  • Stifinderne.Net er flyttet hjemmefra og hygger sig nu i en serverfarm hos One.Com
  • Og forsiden er nu blevet set 2053 gange – eller cirka 3 gange om dagen siden der kom en tæller på !

 

Det er ikke sikkert du ser dette opslag på selve dagen – altså d. 22. maj – men når nyheden dukker op på stifinderne.net så er det bevis på at vi er flyttet – denne nyhed bringes nemlig kun på den nye adresse :)

 

/Frank

 

 

1. Maj  2007

Mens andre muligvis har nydt det relativt gode vejr i Fælledparken – dags dato taget i betragtning – har jeres webmaster haft småtravlt med at opdatere Stifinderne.Net – sådan er ham Leif jo bare – that’s life :)

 

Vi kan nu afsløre at årets gruppe sommerlejr går til Næsbycentret – billedet på forsiden viser hvor flot der er. Da jeg selv tager på charterferie i samme periode for første gang siden jeg fyldte 12 år – og det er altså længe siden :) – kan jeg ikke deltage. Men flot ser det ud ! Har du arkiveret tilmeldingen lidt for lodret findes den naturligvis online.

 

Vi har også erkendt at den “dynamiske” kalender ikke blev opdateret helt så ofte som vi havde forventet – så nu prøver vi at bringe en kopi af den kalender der normalt bringes i bladet. Det betyder at du altid bør kunne finde en opdateret version af kalenderen online – hvis altså lederne lige husker at informere mig om ændringer :) Kalenderen har også en reference – på nydansk, et link – til kommende arrangementer – værd at huske.

 

Og så til sidst – Styrelsen har godkendt at Stifinderne.Net flytter. Ikke sådan adressemæssigt – kun fysisk. Den stakkels PC hvor Stifinderne.Net pt “lever” er ved at være oppe i årene – i computersprog faktisk aldrende – 5 år gammel :) Fremfor at webmaster køber en ny PC på egen regning – og betaler strøm etc 24x7 – har Styrelsen godkendt at vi flytter til et webhotel. Da billederne allerede er flyttet til flickr.com kan vi få en ret billig hosting løsning – på gammel-dansk – et hotel – hos One.com. Det betyder dog at der muligvis vil være et par timer / dage hvor Stifinderne.Net ikke findes. Helt præcist hvornår det sker vides ikke – men “flyttemændene” er bestilt.

 

/Frank

 

 

23. April  2007

Der blev hamret. Der blev banket. Der blev flækket. Der blev tændt op og der blev lavet spændende bålmad. Vi snakker naturligvis om Ilddagen d. 22. april.

 

Og da så alt brændte så fint og alle var lykkelige kom Tårnby Brandvæsen forbi og viste forskellige måder at slukke det hele igen – tæpper, vandkanoner – i forskellige størrelser – og lidt daskeri oveni.

 

Som sædvanligt var hus-fotografen på pletten og har leveret 75 brand-varme skud ...

 

/Frank

 

 

9. April  2007

Flytte-forberedelse !

 

Da jeres webmaster gerne vil slukke for serveren derhjemme er jeg begyndt at flytte dele af Stifinderne.Net ud af huset – altså på perfekt godt ny-dansk – outsourcing eller hosting :)

 

I første omgang er Galleriet flyttet til Flickr i USA. Det er næsten gratis – og da jeg selv skulle bruge noget plads til remote backup af familiens billeder røg Galleriet med derover.

 

Ved at flytte Galleriet til Flickr bliver flytningen af selve Stifinderne.Net til One.Com også meget billigere da vi så kan nøjes med deres mindste web-hotel. Men det vender jeg tilbage til senere.

 

God påske til alle Stifindere og andre der måtte kigge forbi.

 

/Frank

 

 

31. Marts 2007

Så skete der endeligt noget igen ! Vores flittige husfotograf har sendt en stak billeder fra Fastelavns arrangementet.

 

De findes naturligvis også i Galleriet.

 

/Frank

 

 

28. December  2006

Tjaa – man kan jo ikke ligefrem sige at webmaster fik skrivekrampe af at signere billederne af hjemmesidens fysiske hjem. Det blev faktisk “kun” til et enkelt forslag fra Akeela – som jo så til gengæld fik lov til at pryde forsiden hele december :)

 

Men for lige at give flere chancen – muligheden for at pryde forsiden fortsætter. Hvis du har en sjov tegning eller et godt billede – med en vis spejdermæssig relevans naturligvis – så fly webmaster en kopi og jeg sætter den på i en periode.

 

Jeg håber alle har haft en glædelig jul og at I alle får et rigtigt godt nytår.

 

Og tag så lige og husk brillerne på søndag !!! Uanset alder !

 

/Frank

 

 

3. December  2006

Så har vi fået første forslag til en jule-forside fra Akeela – billedet er taget på juleturen.

 

Webmaster kvitterer naturligvis snarest med et håndsigneret billed at Stifinderne.Net’s fysiske hjem !

 

/Frank

 

 

29. November  2006

Her sidder man en stille og rolig søndag eftermiddag og checker mail – og vupti – en besked fra hus-fotografen – “Jeg har sendt et par billeder fra Juleturen” – nå, ja – dem klarer vi da lige – men begrebet “et par” er åbenbart meget fleksibelt – 97 billeder ialt – 1 blev dog slettet i censuren – plus et videoklip på 38 Mb.

 

Så det tog altså lige et par dage ekstra at få alle billeder ind i galleriet – og videoklippet overlevede ikke turen – det ville dræbe forbindelsen hvis nogen forsøgte at hente det. Så hvis I vil se det klip må I altså få en kopi fra Flemming eller Frank. Og nej – 38 Mb kan ikke være på en diskette :) USB nøgle eller blank CD bør medbringes.

 

Men efterfølgende har jeg så lige modtaget dagbogen fra turen – sjov læsning i pdf-format.

 

Men nu nærmer måneden sig. Vi taler naturligvis om december – julemåneden ! Traditionen tro – det er ti’verti’fald anden gang :) – udskrives der en spændende konkurrence – hvem kan bringe det flotteste og mest inspirerende forside billede til Stifinderne.Net ?

 

Billedet - eller tegningen - vil få den fornemste plads på hele siden – forsiden ! Alle der kommer forbi vil se det, nyde det og håbe netop DE vinder næste gang etc.

 

Alle indsendte forslag vil få en chance – og alle indsendte forslag vil få en præmie: Et håndsigneret billed af selve Stifinderne.Net’s rigtige fysiske hjem ! Dateret og underskrevet af webmaster “himself”. Kan det blive bedre ?

 

Så altså – ud af fjerene og send så DIT forslag til december måneds forside til webmaster – frank.torreck@stifinderne.net - tegninger vil blive scannet så godt det kan lade sig gøre.

 

/Frank

 

 

30. Oktober  2006

Flemming har bragt fotografisk dokumentation for at p. stadig kan det der med pioner ! En meget fin skammel med nivelerede og korrekt vinklede ben – flot arbejde !

 

Det henstår i det uvisse om Jacob’s indsats gav et resultat :)

 

Med disse 38 nye billeder fra den kombinerede Tema Og Oprydnings Dag d. 29. oktober er Galleriet oppe på ialt 700 billeder fra livets gang i og omkring Stifinderne. Flot ! Men vi vil have endnu flere ! ;)

 

Det kan iøvrigt også nævnes at Reduktionen arbejder ihærdigt på at gøre bladet tilgængeligt direkte her på siderne – ikke som en erstatning af den trykte version – men som et suplement. Der er visse problemer med at få Publisher til at gemme i et web-læsevenligt format – så hvis nogen har erfaringer udi denne kunst vil Reduktionen meget gerne høre fra jer.

 

/Frank

 

 

17. Oktober  2006

Så har klanen afholdt et brandvarmt fællesseniormøde for hele divisionen. Vibe var tilstede med sit kamera – og overlevede åbenbart udfoldelserne !

 

Een og anden vildfaren myg er nok blevet noget overrasket :)

 

Tak til Vibe !

 

/Frank

 

 

11. Oktober  2006

Bedre sent end aldrig ! En stor tak til vores sponsorer til Spejderdagen !

 

sponsor-pic

 

Ledere og børn hos Stifinderne.

 

 

 

10. September  2006

Denne gang er hus-fotografen gået i selvsving og har sendt 102 ! billeder fra Spejderdagen som selvfølgelig kan ses sammen med alle de andre i Galleriet.

 

Husk også lige Reduktionens fine vejledning fra sidste nummer af Stifinderen – hvis du vil have fat i det originale billede klikker du først på det helt lille, så på det noget større og til sidst “højre-klikker” du på det helt store og gemmer det på din egen PC. Så kan du printe det eller sende det til professionel udskrift – eller gemmer det som standard baggrund på din PC – mulighederne er utallige :)

 

/Frank

 

 

22. Juli  2006

Flemming har været på banen igen og sendt et større antal billeder fra Amagerlejren 2006. Bedømt udfra billederne har det vist været en rigtig god tur.

 

/Frank

 

 

13. Juni  2006

Årets første sommerlejr er overstået og Flemming har taget kampen op og sendt en stak billeder fra Mikro-Mini Sommerlejr 2006.

 

Jeg håber andre vil gøre det samme – tag nogle billeder på jeres ture og lejre og send dem til mig – så bliver de lagt på nettet efter behørig screening. Husk lige at sikre jer forældrenes accept hvis I sender billeder af individuelle børn.

 

God sommer !

 

/Frank

 

 

30. Maj  2006

Hus-fotografen Flemming har fået konkurrence ! Denne gang er det Helene der har leveret billederne fra Amager Marchen.

 

Tusind tak – de er flotte ! Check lige galleriet :)

 

/Frank

 

 

7. Maj  2006

Så er der stemningsfulde billeder fra årets fællestur i galleriet.

 

Tusind tak til hus-fotografen Flemming !

 

/Frank

 

 

7. Marts  2006

dannebrog

 

3 års fødselsdag !

 

På dagen idag – altså d. 7. marts – er det præcist 3 år siden Stifinderne.Net så dagens lys.

 

Den lille nye kom til verden hjemme hos Frank, fyldte kun et par megabyte og var stort set ukendt for de fleste. Men siden er det gået stærkt. Rigtigt stærkt endda.

 

I starten var der bare nogle faste rubrikker for de enkelte afdelinger samt et par relevante links til andre spejder-sider. Kort efter fødslen blev der udvidet med “Ordet”, senere kom Galleriet og i november 2004 blev der yderligere tilføjet en online kalender.

 

Helt fra starten har alle med tilknytning til Stifinderne kunnet få en flot mail-addresse @stifinderne.net – og efter en opgradering af mailserveren blev det også til en distributionsliste for alle lederne så de nemt kan kommunikere med hinanden.

 

Idag er Stifinderne.Net ikke længere så lille eller ukendt. Knap 1.300 besøgende siden der blev sat en tæller på forsiden, 1.086 har været inde og læse 62 indlæg i Ordet og fylder ikke længere et par megabyte men faktisk 680 megabyte – heraf rundt regnet 500 megabyte billeder i Galleriet – de fleste leveret af den aktive husfotograf Flemming :) Det er faktisk så meget plads at de fleste hosting-leverandører slet ikke tilbyder det. Så Stifinderne.Net bor stadig hjemme :)

 

Men selv om man bor hjemme kan man jo godt udvikle sig – så måske vi en dag får Hæder online, kan bringe bladet “Stifinderen” direkte og andre spændende ting. Gode forslag modtages meget gerne.

 

Hip-Hip-Hurra for den “lille”

 

/Frank

 

 

20. Februar  2006

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have .... Galleriet er opdateret med billeder fra årets bedste fastelavns arrangement.

 

Tusind tak til hus-fotografen Flemming !

 

/Frank

 

 

2. Januar  2006

Godt nytår til alle Stifindere – og andre der måtte kigge forbi – fra web-master.

 

Lad os håbe 2006 bliver lige så fyldt med spændende og anderledes aktiviteter som 2005 var.

 

/Frank

 

 

6. November  2005

Så er der nye billeder ! Denne gang fra Ilddag d. 29. oktober 2005.

 

Meget flotte – jeg håber dog der var masser af vandspande i nærheden – specielt ild-pustningen ser ret vovet ud :)

 

Tak til hus-fotografen !

 

/Frank

 

 

24. September  2005

Kl. 11.35 bootede jeg serveren for “sidste gang” efter opgraderingen – og alt lader til at virke som det skal.

 

Alle mail-forwards er sat op igen så xxx@stifinderne.net igen sender mails videre til private accounts. Jeg vil dog bede alle om lige at prøve at sende et mail til dem selv og checke at det kommer igennem. Hvis det ikke virker så giv mig et praj og jeg får det ordnet.

 

Og husk så lige at hvis du er Stifinder og gerne vil have en flot mailadresse som hans.jensen@stifinderne.net - så giv mig besked. Send mig et mail fra din nuværende mail adresse og jeg opretter en forward-adresse for dig. Jeg kan desværre ikke tilbyde også at hoste dine mails. Beklager.

 

/Frank

 

 

23. September  2005

Så slog jeres evigt aktive hus-fotograf til igen. Denne gang med en billedserie fra familie-dagen forleden. Han nåede lige netop at luske “nogle” megabyte billedfiler igennem den gamle mailserver inden opgraderingen :)

 

Brug weekenden på at checke billederne mens jeres web-mester knokler med at opgradere :)

 

/Frank

 

 

21. September  2005

OBS !!

 

I weekenden 24-25 september skifter jeg den underliggende mailserver ud. Det medfører at mails sendt til, fra eller via stifinderne.net IKKE VIL KOMME IGENNEM !!!

 

Jeg håber at kunne lave hele ændringen i løbet af lørdag – men skal muligvis bruge noget af søndag til oprydning.

 

“What’s in it for me” tænker du sikkert – muligvis – nå, ikke :) Men umiddelbart er svaret – intet. Udskiftningen skyldes simpelthen at den gamle Winroute Pro mailserver efterhånden er noget bedaget og at leverandøren kræver 2 bondegårde og 4 heste for at opgradere til en supporteret version. Fremfor at belaste mit – og vores sponsors – budget med denne udgift har jeg fundet SurgeMail som kan erhverves for en mere rimelig pris – ca 2 gårdkatte :)

 

Undskyld ulejligheden !

 

/Frank

 

 

6. Juli 2005

Lige et par opdateringer før jeg går i ferie-mode :)

 

Stifinderne har nu fået “egen” mail adresse – stifinderne@stifinderne.net - smart, ik’ ? Alle der vil i kontakt med os – men ikke lige ved hvem de skal kontakte – kan nu bare sende et mail og det bliver så besvaret hurtigst muligt.

 

Og så har jeres evigt aktive hus-fotograf igen indsendt en foto serie – denne gang fra Sommerafslutningen. Check lige galleriet !

 

/Frank

 

 

1. Juni 2005

Denne gang er der 2 opdateringer i Galleriet !

 

Vi har fået de lovede historiske billeder fra en sommerlejr til Bornholm i slutningen af 60’erne eller starten af 70’erne. Det ville være sjovt hvis vi kunne få sat nogle navne på ansigterne.

 

Og så er der – igen :) – billeder fra Flemming – denne gang fra fællesturen.

 

Check ‘em out, folks :)

 

/Frank

 

 

21. Maj 2005

Jeres evigt aktive fotograf – Flemming – har igen bidraget med en billedserie. Denne gang er det fra Mikro-Mini Sommerlejren !

 

Husk at sige til hvis du opdager dit eget billede i galleriet men faktisk ikke ønsker at blive vist frem ! Jeg følger naturligvis Korpsets regler før et billede bliver lagt ud på nettet – men det er DIG der i sidste ende bestemmer om billedet skal være der eller ej.

 

Og så lige en teaser til de “gamle” Stifindere – jeg har fået lovning på en mindre billedserie fra en sommerlejr på Bornholm fra en spejder der var Stifinder i slutningen af 60’erne og starten af 70’erne. Det kunne jo være at nogle af jer selv er med på billederne ?

 

/Frank

 

 

27. Februar 2005

Så skete der endeligt noget igen – jeres webmaster har haft forrygende travlt på arbejde og har derfor ikke fået opdateret galleriet selvom Flemming har sendt hele 2 billedserier. Jeg beklager L

 

Men nu er der der altså ! Check galleriet, se billederne – fornem stemningen.

 

Og husk så lige at DU også kan bidrage med billeder fra diverse ture. Hvis du ikke har et digital kamera kan webmaster hjælpe med at scanne dem for dig. Det er bare at sige til.

 

/Frank

 

 

5. November 2004

Efterårsrengøring !

 

Jeres web-mester har lige lidt tid mellem to projekter så der blev lige gjort hovedrent i menuen.

 

Check det nye punkt – Kustoden – og find de sider du helt sikkert huskede var der men som nu er pist borte.

 

/Frank

 

 

4. November 2004

Wauww !

 

Helt ny kalender ! Check lige det nye udseende – flot, ik’ ? Og så er det fremover reduktionen og grenlederne der vedligeholder den – dvs du skal ikke længere vente på at jeg får tid til at rette siden – altid aktuel !

 

Kalenderen ligger hos my.calendars.net og er gratis – det betyder desværre også at der kan forekomme udfald, nedetid og lignende – men tilgengæld er den gratis og du kan lave alle mulige former for flotte udskrifter :) – og iøvrigt oprette din egen private kalender – for dig selv, din klasse eller for familien !

 

Ups :(

 

Jeg har lige opdaget at Ordet ikke virker – jeg har glemt at forny abonnementet :( Bliver rettet om lidt – altså ca kl. 14.30 idag :)

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

 

6. September 2004

Galleriet er åbent – vi bringer billeder fra livet i og omkring Stifinderne.

 

Reduktøren sendte de første billeder samtidigt med at bladet gik i trykken og annoncerede dem – så jeg beklager hvis du har ledt forgæves ....

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

27. Juli 2004

Så er der billeder fra Blå Sommer !!!

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

 

2. Marts 2004

Som nogle af jer muligvis har opdaget virker “fødselsdagslinket” ikke med de berømte danske bogstaver æ, ø og å – men det er der råd for. Hans-Henrik har fundet et alternativt site hvor disse bogstaver er med. Desværre kan det kun oversætte fra tekst til morse – ikke modsat.

 

En anden vigtig nyhed er at vi nu har fået ny gruppeleder ! p (udtales lille-p) har afløst Jan pr. 21. februar. Desværre er p. ret disconnected og web-master kan derfor ikke bringe hans mailID ... mon ikke det snart ændrer sig ? :)

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

 

1. Februar 2004

Som det fremgår af Hæder i “Stifinderen” har webmaster fødselsdag idag og i den anledning har han fundet et nyt og interessant link.

 

Træt af altid at sidde og nørkle med en morse nøgle ? Check “Links” og få lidt hjælp :)

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

 

25. Januar 2004

Jubilæums-linket er tilbage !

 

Denne gang med billeder fra jubilæet og alle sangene fra revyen.

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

 

17. Januar 2004

Så er jubilæet jo overstået og vi nærmer os i stedet Blå Sommer – derfor er der nu kommet et nyt menupunkt ude til venstre.

 

Ideen er at holde alle Stifindere og deres forældre orienteret om hvad der sker i gruppen angående Blå Sommer. Foreløbig er der ikke så meget information – men det kommer henover foråret.

 

Men Korpset har allerede oprettet en hjemmeside med masser af informationer. Check den lige – den er et besøg værd :)

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

 

11. December 2003

Check lige Troppens side – de har fået egen hjemmeside på nettet !

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

 

6. December 2003

Så fik vi det første forslag til en jule-forside der klart overgår web-mesterens tidligere forsøg.

 

Hans-Henrik medgiver han har fundet den på DDS’s hjemmeside – men det er også tilladt – sålænge vi bare ikke har problemer med copyright.

 

Brug Ordet – sig din mening. Hvilken side er bedst ?

 

Alle forslag findes her.

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

 

3. December 2003

Dårlig forside ?

 

Tjaa – men det var altså det bedste jeres web-mester kunne præstere – sorry :)

 

Men hvis du mener du kan gøre det bedre her i julemåneden – så er der en værdifuld gevinst på højkant ! Check “Ordet” – giv dit bidrag – og du bliver muligvis www-berømt !

 

Husk lige at ww betyder world wide – altså global synlighed – ikke så ringe endda :)

 

Alle forslag til en ny forside i december har en chance – så ud af fjerene, fat musen og overgå mit ringe tegneri – men husk lige at dit forslag ikke må være for “tungt” – dvs 20 Kb max – i jpg eller gif format.

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

 

18. Oktober 2003

Tjaa – så skete det altså. Vores hidtil gratis “Ordet er frit” service er ikke længere gratis. Det har i et par dage betydet at denne service ikke har virket.

 

Jeg har nu – foreløbigt for egen regning – tegnet abonnement så det igen virker. Hvis I fortsætter med at benytte denne service vil jeg bede gruppen om at betale næste renewal – ellers forsvinder linket. Jeg har ikke lyst til at betale selv :)

 

Så altså – brug “Ordet” – eller det forsvinder !

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

 

7. August 2003

Så ‘sner det folkens ! Check lige vores ny Jubilæumsside – med masser af informationer og endda mulighed for elektronisk tilmelding.

 

Hvad venter du på ? Deadline for tilmelding er 18. September – skynd dig !

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

 

 

9. Juni, 2003

Tak til Flemming B. for billedet af huset der nu er på forsiden !

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

 

5. Juni, 2003

Så sker der noget igen !

 

Masser af nye indlæg i “Ordet er frit”, opdateret side om Støtteforeningen og så alle p’s historiske indlæg fra bladet.

 

Surft rundt og følg med.

 

Spejderhilsen

 

Frank

 

 

29. Marts, 2003

Så har vi fået åbnet for “Ordet er frit” – her kan du skrive lige hvad du vil når du vil – og det vil være tilgængeligt for alle andre med det samme.

 

Har du en mening ? Noget du vil fortælle alle andre ? Noget der bare brænder for at komme ud ? Så brug Ordet er frit.

 

Vi har også fået en “counter” på siden – så kan alle løbende se hvor populær Stifinderne.Net forhåbentligt er.

 

Med spejderhilsen

 

Frank

 

 

7. Marts, 2003

Velkommen !

 

Eftersom du nu sidder og læser denne tekst er det jo egentligt allerede en gammel nyhed – men du skal da ha’ den alligevel :)

 

Stifinderne er på nettet ! Ja – det er rigtigt – omsider har vi taget os sammen til at få etableret en hjemmeside hvor “folk og fæ” – og ikke mindst Stifindere – kan læse om gruppens arbejde, følge med i vores dagligdag, læse dugfriske nyheder og gamle rygter – helt uden at vi har skullet bruge porto og papir på at få det ud til alle.

 

Meget af indholdet vil naturligvis komme fra lederne og blad -“reduktionen” – men alle er velkomne til at sende indlæg, links, sjove tegninger etc – når blot det sker elektronisk.

 

Du kan vælge at sende dit indlæg som ren tekstfil, i færdig formatteret HTML eller blot som et Word dokument. Hvis du vælger at bruge farver og billeder etc så husk lige på at det også skal se “pænt” ud når det kommer op på websiden og at det ikke er alle der har en 512 Kb ADSL linie – så sørg for at eventuelle billeder og tegninger ikke fylder for meget.

 

Som en speciel service til Stifindere kan vores webmaster tilbyde at du får en mail-adresse der viser hvor du kommer fra og hvad du “er” :) Hvis du f.eks. hedder Hans Jensen kunne dit nye mailID blive Hans.Jensen@Stifinderne.Net - ser fornemt ud ik’ ? Mails ville automatisk blive videresendt til din nuværende mailadresse – vi har desværre ikke diskplads nok til også at tilbyde mail-hosting :)

 

Med spejderhilsen

Frank